Ingyenes szállítás Foxpost csomagautomatába már 25 000 Ft feletti rendelés esetén!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/316-1851

Blog

Ma egy különleges eseménynek lehettünk részesei a Szőlőhegy Vinotékában. Bár az időjárás borús volt ezen az áprilisi napon, ez nem szegte senki kedvét, és egy csodás ünneplésnek lehettünk tanúi. Egy kis létszámú, 12 fős házasságkötés után gyűlt össze nálunk a násznép. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az ifjú pár minket választott és hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk az ő boldog pillanataikban.

Tánczos Zolival beszélgettem annak kapcsán, hogy kiállítóként részt veszünk a Glass of Jazz vol.17. - Egy este a Borok & a Jazz szerelmeseinek rendezvényen. Két bort viszünk bemutatni a Tánczos pincétől: a 2022-es Olaszrizling Hegybort és a 2021-es Kékfrankos válogatást. A beszélgetés során nem csak ezt a két bort ismerjük meg, hanem szó esik a borkészítési filozófiáról, borkészítési alapfogalmakról, a pincéről és a családról is.

Nagyon megtisztelőnek érezzük, hogy a Jammertal Borbirtokkal egy olyan együttműködést sikerült elérnünk, hogy biztosítják azt számunkra, hogy a 2015-ös világbajnok Cassiopeia Merlotjukat forgalmazhatjuk. Ha körülnéztek a neten, akkor nem sok helyen találjátok meg ezt a tételt a Jammertal pincéjén kívül. A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja kapta a legmagasabb pontszámot a Concours Mondial de Bruxelles 2021 (CMB) nemzetközi borversenyen vörösbor kategóriában.

Húsvét az egyik legjobb alkalom arra, hogy kiváló borokkal koccintsunk és élvezzük az életet. Az ünnepi asztalnál a jó borok kiválasztása legalább olyan fontos, mint az ízletes ételeké, mert a megfelelő bor kiválasztása kihangsúlyozhatja az étel ízét és élvezeti értékét. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány húsvéti étel-bor párosítást, hogy segítségével könnyebben megtaláljátok azokat a borokat, amelyek igazán különlegessé tehetik az ünnepet.

Jellegzetes magyar fajta és a legjobban aszúsodó magyar szőlő. Származása ismeretlen, valószínüleg a Földközi-tenger mellékéről a Balkán-félszigetről a mai Horvátország és Szerbia területén elterülő Szerémségbe került, de az is lehet, hogy már eleve a Szerémségből származik.

Alig hogy magunk mögött hagytuk a karácsonyi családi összejöveteleket és a finomabbnál finomabb ételeket, pár nap múlva itt a szilveszter és már azon agyalunk, hogy mi kerüljön az asztalra.

Most hoztunk nektek egy olyan szilveszteri vacsora menü ötletet, amit akár aznap reggel vagy előző este is előkészíthetsz. Így tálalás előtt csupán pár perc grillre van szükséged és igazi villantós kajával kínálhatod a vendégeidet.

Ki is az a James Suckling? Röviden, a világ egyik legismertebb és legbefolyásosabb borkritikusa.

1958-ban született, politológiát és újságírást tanult. 1981-ben egy Los Angeles Timesban megjelent hirdetésen keresztül jelentkezett az akkor még csak 800 előfizetővel rendelkező Wine Spectator magazinhoz szerkesztőnek. 4 évvel később a magazin megbízta, hogy hozza létre európai irodáját. Párizsba költözik és európai borokat tesztel. Elsősorban bordeaux-I, olasz és portói borokat.

Advent első vasárnapja van, mi is meggyújtottuk az első gyertyát. Borrajongók révén rengeteg fölösleges parafadugónk volt, ezért arra gondoltunk, miért ne használhatnánk fel ezeket az adventi koszorúnkhoz?

A karácsony nem lehet teljes egy finom forralt bor nélkül. Mi most egy különlegesen finom és szigorúan csak felnőtteknek ajánlott változatát mutatjuk meg :)