Forralt bor egy kis extrával
A karácsony nem lehet teljes egy finom forralt bor nélkül. Mi most egy különlegesen finom és szigorúan csak felnőtteknek ajánlott változatát mutatjuk meg :)
Hozzávalók:
1 üveg vörösbor (Takler Kékfrankos 2020)
4 db fahéjrúd
5 szem csillagánizs
Egy alma cikkekre vágva
Egy narancs szegfűszeggel tűzdelve
1 vanília rúd (magjai kikaparva)
3 dl narancslé
Cukor ízlés szerint
1 dl fehér vagy barna rum
A rum kivételével az összes alapanyagot egy kis forralóba tesszük és lassan elkezdjük melegíteni. Fontos, hogy ne forraljuk fel, maximum 78 fokig melegítsük, mert e fölött az alkohol elpárolog! Levesszük a tűzről és a végén a rumot is hozzáadjuk. Miután kész, leszűrjük és már tálallhatjuk is a csodás ünnepi italt.