Ingyenes szállítás Foxpost csomagautomatába már 25 000 Ft feletti rendelés esetén!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/316-1851

Blog
Tánczos Attila
2023.05.29 21:51

A Jammertal világbajnok bora a 2015-ös Cassiopeia Merlot

A Jammertal világbajnok bora a 2015-ös Cassiopeia Merlot

Nagyon megtisztelőnek érezzük, hogy a Jammertal Borbirtokkal egy olyan együttműködést sikerült elérnünk, hogy biztosítják azt számunkra, hogy a 2015-ös világbajnok Cassiopeia Merlotjukat forgalmazhatjuk. Ha körülnéztek a neten, akkor nem sok helyen találjátok meg ezt a tételt a Jammertal pincéjén kívül. A Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja kapta a legmagasabb pontszámot a Concours Mondial de Bruxelles 2021 (CMB) nemzetközi borversenyen vörösbor kategóriában.

Az 1994 óta évente megrendezett, 2021 június végén Luxembourgban tartott CMB a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenye. A vörösborok kategóriában, nagyjából 7500 mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta a legmagasabb pontszámot az eseményen, ezzel elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat.

A bor mély rubinszínű, vékony gránátos széllel rendelkezik. Megállapodott, komplex illatú, az érett fekete bogyós gyümölcsök mellett a hordós érlelés édes fűszerei és étcsokoládés aromái jelentkeznek rajta. Ízben tartalmas, gazdag és mély; rumosmeggyet és szilvát idéz, amit szépen díszítenek a hordó fahéjas, csillagánizsos fűszerei. Bársonyosan puha, finom a tannin, élénk a savtartalom. Telt, testes, lecsengése hosszan elkíséri a fogyasztóját.

 

A 2001-ben alapított birtok jelenleg 85 hektáron gazdálkodik, és évi félmillió palackot termel. A villányi birtokközpont borászati munkáját Kövesdi Zsófia vezeti, a tökéletes szőlőért Nagy Zsolt felel. A Jammertal Borbirok kereskedelmi márkái: Wunderlich (klasszikus kiskereskedelmi borok), Jammertal (prémium kiskereskedelmi borok), Cassiopeia (válogatott, kimagasló évjáratú borok), Koh-I-Noor (különleges évjáratok különleges válogatásai). A kísérleti jelleggel készült prémium tételek Ars Poetica néven kerülnek forgalomba.

A borászat a bordói fajtákra koncentrál, mert kitűnően illenek a terroir-hoz. Ültetvényeik 85 %-át cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot alkotja. A fennmaradó 15 % nagy része kékfrankos, de pinot noir, syrah és portugieser is megtalálható a portfoliójukban. Termőterületeik kiváló elhelyezkedése és optimális életkora teszi lehetővé a kimagasló minőségű vörösboraik megszületését. Szőlőtőkéik életkora 95 % -ban 11 – 23 év közötti.