Pálffy
Pálffy Gyula szőlészete és pincészete évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll.
Szőlőterületeik a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelnek. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítják be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudják szüretelni. A szőlő növényvédelménél nem használnak kemény szereket, nem használnak atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszenek. Boraik jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja.
Célkitűzésük, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.