Ingyenes szállítás Foxpost csomagautomatába már 25 000 Ft feletti rendelés esetén!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/316-1851

Jammertal

A 2001-ben alapított Jammertal Borbirtok jelenleg 85 hektáron gazdálkodik, és évi félmillió palackot termel. A festői szépségű és különleges adottságokkal rendelkező villányi birtokközpont borászati munkáját a mérhetetlenül tehetséges borász, Kövesdi Zsófia vezeti, a tökéletes alapanyagokért Nagy Zsolt szőlész felel. A birtok kereskedelmi márkái: Wunderlich (klasszikus kiskereskedelmi borok), Jammertal (prémium kiskereskedelmi borok), Cassiopeia (válogatott, kimagasló évjáratú borok),  Koh-I-Noor (különleges évjáratok különleges válogatásai). A kísérleti jelleggel készült prémium tételek Ars Poetica néven kerülnek forgalomba.


14termék
ÚJ
Raktáron
Évjárat:
2020
Szín:
vörös
Jelleg:
száraz
9 000 Ft
Egységár: 12 000 Ft/l
ÚJ
Raktáron
Évjárat:
2021
Szín:
vörös
Jelleg:
száraz
6 500 Ft
Egységár: 8 667 Ft/l
 

A Jammertal Borbirtok szőlőültetvényei a Villányi borvidék teljes K-Ny-i szélességében terülnek el Palkonyától Hegyszentmártonig. A teljes terület mészkő aljzatra rakódott löszös – agyagos összetételű, barna erdőtalajjal keveredve.

A szőlőskertek fennsíki és déli lejtőkön helyezkednek el. A hideg északi szelektől a pécsi és villányi kettős dombvonulatok védik őket. E sajátosság biztosítja a borvidék egyedi szubmediterrán mikroklímáját.

A borászat a bordói fajtákra koncentrál, mert kitűnően illenek a terroir-hoz.

Ültetvényeik 85 %-át cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot alkotja. A fennmaradó 15 % nagy része kékfrankos, de pinot noir, syrah és portugieser is megtalálható a portfoliójukban.

Kimagasló szőlő-alapanyagaik 85 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeikről származnak. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóik mintegy 25 hektárnyi kiváló ültetvényei gondoskodnak számukra további nagyon magas minőségű kékszőlőről. E szőlőtermelők ellenőrzötten ugyanolyan szigorú elvek alapján dolgoznak, mint a Jammertal Borbirtok.

Termőterületeik kiváló elhelyezkedése és optimális életkora teszi lehetővé a kimagasló minőségű vörösboraik megszületését. Egészségileg kifogástalan szőlőtőkéik életkora 95 % -ban 11 – 23 év közötti.

Területeik megművelése az elhelyezkedés miatt fegyelmezett logisztikai tervezést igényel. Egyes ültetvényeik a borászati központuktól 40 km-es távolságra helyezkednek el. Az ebből fakadó kényelmetlenségek, többletkiadások és többletmunka ellenére ez a tény biztosítja számukra a sokszínűség előnyét. Bár kis borvidékről beszélünk, de a dűlők egymástól lévő távolsága az átlagosnál jóval több különleges borászati lehetőséget biztosít számukra akár egy fajtán belül is. Ez az egyik alapja annak, hogy a világon elsők között teremthették meg a prémium borok egyedi vásárlói igényekre szabásának lehetőségét, a designer borkészítést.

A számukra megfelelő minőség elérésének rendkívüli a szőlészeti kézi munka igénye. Elengedhetetlen a megkívánt feladatok precíz elvégzésének szoros ellenőrzése. Ezek – együtt az erőteljes hozamkorlátozással – a világszínvonalú szőlészeti / borászati tevékenységük sarokkövei.

Mindennapi kapcsolatuk a tőkékkel – természetesen a pincészet hasonló skrupulózus, minden részletre kiterjedő napi munkájával egyetemben – jeleníti meg az igazi kézművességet a borászatban.