Érlelési mód: Elsőként amerikai ex-bourbon tölgyfahordókban érlelik, amely édes krémességet kölcsönöz az italnak. Majd a spanyol sherry (Pedro Ximenez és Oloroso) hordós 12 hónapig tartó érlelés csalogatja elő a rum fűszeres jellegét
Illat: Sötét, dohos, erősen észteres (erjesztett gyümölcsök, ragasztó), kólás, mirtuszos és bergamott teás jegyekkel
Ízvilág: Sűrű cukornádmelasz, étcsokoládé, kávé, szárított mazsola, enyhén pirított és kesernyés árnyalattal, amely gyógynövényes jegyekre utal (fekete tea és enciángyökér). Egyszerre sötét és édes
Lecsengés: Végtelen játék a gyógynövényes kesernyés jelleg és a cukros édesség között. Végül édes, majdnem szirupos és kissé boros, mint a vermut
Szín: Sötét borostyánszín