Ingyenes szállítás Foxpost csomagautomatába már 25 000 Ft feletti rendelés esetén!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/316-1851

Kárásztelek Friza Rosé Gyöngyözőbor 2022

A Kárásztelek Friza Rosé Gyöngyözőbor 2022 halvány lazac színű, friss piros bogyós gyümölcsöcs jellegzetes pinot noir, málna, eper, szamóca jegyekkel. Természetes gyöngyözése saját erjedéséből származik, amit speciális nyomásálló tartályokban, az erjedés leállításával és a széndioxid szaturációjával érünk el. Üde, fiatalos bor, intenzív gyümölcsössége, kellemes maradékcukor tartalma, szép savai és csiklandozó buborékjai frissességét hangsúlyozzák, és teszik még barátságosabbá, könnyen ihatóvá.

NEM tartalmaz hozzáadott széndioxidot.

Nincs raktáron
3 250 Ft
Egységár: 4 333 Ft/l
Adatok
Évjárat:
2022
Szín:
rozé
Jelleg:
száraz
Pincészet:
Kárásztelek
Szőlő:
Pinot Noir
Termőhely:
Kiscsere dűlő
Alkohol %:
12 %
Sav:
7,35 g/l
Cukor:
6 g/l
EAN:
5941979301055
Tömeg:
1,244 kg/db
A vásárlás után járó hűségpontok:
33 Ft
Borkészítés

A Kárásztelek Pezsgőpincészet Románia első pincészete, amely széndioxid hozzáadása nélkül készít gyöngyöző bort. A kizárólag saját erjedésből származó széndioxid friss, üde, rendkívül gyümölcsös, alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkező bort eredményez.
A Friza kellemesen "gyöngyöző" bor, mely ízében, stílusában és elkészítési módjában is különbözik a pezsgőktől. A gyöngyöző bor egyszer erjed, speciális nyomásálló tartályokban, melyek lehetővé teszik, hogy a must erjedéséből származó széndioxidot apró buborékokká alakítsuk (Asti-módszer). Ez hozzávetőlegesen 2,5 bar nyomást eredményez az üvegben, ami nem elegendő ugyan a pukkantáshoz, de kirobbanó gyümölcsösséggel, alacsony alkohol tartalommal, kellemes maradék cukorral kompenzálja ezt, a csavarzár pedig könnyen kezelhetővé teszi.

Kiegészítő termékek