A Kárásztelek Pezsgőpincészet Románia első pincészete, amely széndioxid hozzáadása nélkül készít gyöngyöző bort. A kizárólag saját erjedésből származó széndioxid friss, üde, rendkívül gyümölcsös, alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkező bort eredményez.
A Friza kellemesen "gyöngyöző" bor, mely ízében, stílusában és elkészítési módjában is különbözik a pezsgőktől. A gyöngyöző bor egyszer erjed, speciális nyomásálló tartályokban, melyek lehetővé teszik, hogy a must erjedéséből származó széndioxidot apró buborékokká alakítsuk (Asti-módszer). Ez hozzávetőlegesen 2,5 bar nyomást eredményez az üvegben, ami nem elegendő ugyan a pukkantáshoz, de kirobbanó gyümölcsösséggel, alacsony alkohol tartalommal, kellemes maradék cukorral kompenzálja ezt, a csavarzár pedig könnyen kezelhetővé teszi.