A telet követően az igazi tavasz érkezése kitolódott, hűvösen kezdődött, így késői rügyfakadás volt jellemző. Az elhúzódó fejlődést követően a nyár száraz volt, minimális csapadékkal, így a szőlő érése felgyorsult. A szüret az elmúlt évek tendenciájához képest később, augusztus 25-én kezdődött a Medoc noir fajtával, majd szeptember elején folytatódott a rozé alapanyagok szedésével. Innen aztán nem volt megállás, és a kedvező melegnek köszönhetően egy intenzív szüret következett. A Portugieser mellett már a Pinot noir is a pincébe kerülhetett, és a kitartó kellemes, száraz őszi időjárásnak köszönhetően az utolsó fajtákkal már a megszokott időpontban zártuk a munkálatokat. Összességében bár a fejlődés lassabban indult el, az alacsony fürtmennyiségek mellett egészséges és kimagasló minőségű szőlőt szüretelhettünk. Az újborokat kóstolgatva egy kiváló, tartalmas és élettel teli borokat adó évjáratot tudhatunk magunk mögött.