Minimálisan meghatározott alkoholtartalom: minimum 12,83% minden szőlőfajta esetén.
Érlelés: minimum 1 év fahordóban és minimum 6 hónap palackban.
Kötelezően alkalmazandó borászati eljárások:
- A szőlőcefrét legalább 14 napig héjon kell erjeszteni;
- a préselés csak szakaszos üzemű szőlőpréssel végezhető;
- a bort legalább 12 hónapig fahordóban kell érlelni;
Házasítási szabályok:
- legalább négy szőlőfajta bora arányának meg kell haladnia külön-külön az 5%-ot,
- a kékfrankos fajta arányának 30 és 65% között kell lennie, a házasításban ennek a fajtának kell a legnagyobb arányban jelen lennie;
- a turán fajta borának aránya nem haladhatja meg a 10%-ot.
Forgalomba hozatal: kizárólag üvegpalackban, leghamarabb a szüretet követő második év május elseje után.