Ingyenes szállítás Foxpost csomagautomatába már 25 000 Ft feletti rendelés esetén!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/316-1851

Balla Géza

8termék 18
Raktáron
Évjárat:
2022
Szín:
rozé
Jelleg:
száraz
2 900 Ft
Egységár: 3 867 Ft/l

Balla Gézáék 144 hektáros szőlőbirtokuk 80%-án kék, 20%-án fehér szőlőt termesztenek, pincészetük 8000 hl-es tárolókapacitással rendelkezik.
Filozófiájuk szerint elsősorban hagyományos Kárpát-medencei szőlőfajtákat helyeznek előtérbe. Legismertebb fehérboruk a Királyleányka, a Ménesi borvidéken őshonos Mustos Fehér, valamint a 2008-ban telepített Furmint. Vörösborok közül méltán népszerű a Kadarka, a Kékfrankos és 2007-ben telepített belső-erdélyi szőlőfajta, a Feketeleányka. A pincészet büszkélkedhet a Kadarkából készülő, történelmileg is legendás vörös aszús borral is, mely jó években Kadarisszima néven jelenik meg a piacon. Emellett természetesen világfajtákból, a fehérek közül Rajnai Rizlingből és Sauvignon Blancból, a vörösek közül pedig Cabernet Francból, Cabernet Sauvignonból, Merlotból  is készítenek borokat, melyek gyakran házasításokban jelennek meg.

A szőlészetben a földközeli, alacsony kordonos művelést, komoly hozamkorlátozást alkalmaznak, hektáronkénti átlag hozam 50 – 70 mázsa. A 2009-ben bevezetett Sziklabor sorozatuk magasan fekvő, köves területekről, 40-50 mázsa/ha hozammal készülnek.  A borászatban a hagyományos módszereket ötvözik modern technológiákkal, szem előtt tartva azt a filozófiát, hogy a borhoz nem adnak hozzá semmit és nem vesznek el belőle. A pincészetük borai túlnyomórészt spontán, de hőmérsékletszabályozott erjesztéssel készülnek.